top of page

Schoolproject

Wat doen we?

Het schoolproject werd opgericht in 2003 en is het kloppende hart van onze vzw. Met dit project willen we kansarme Gambiaanse kinderen de kans geven op onderwijs. Zij kunnen zonder hulp niet naar school gaan door de hoge kostprijs die daarbij hoort. 

 

Daarom zorgen we er via de financiële steun van Belgische sponsorouders voor dat kinderen naar school kunnen gaan, van de kleuterschool tot en met het middelbaar onderwijs. Het project is een groot succes: momenteel worden bijna 300 kinderen ondersteund door hun Belgische sponsorfamilie, en nog eens meer dan 200 sponsorkinderen zijn intussen afgestudeerd!

Sinds 2015 heeft de vzw haar eigen kleuterschool in het dorp Jambanjelly. We zorgen voor de dagelijkse warme lunch voor de kinderen en voor de aanlevering van zaden voor de grote schoolmoestuin, die we ook van water voorzien via een door ons geboorde waterput. Daarnaast onderhouden en renoveren we de gebouwen en betalen we de lonen van alle leerkrachten en personeelsleden. De school biedt onderdak voor bijna 480 kinderen uit Jambanjelly.

Hoe werkt het? 

Sponsorouder worden is heel eenvoudig. Nadat je beslist hebt om een kind te helpen, krijg je van ons je sponsormap toegestuurd met alle informatie over jouw sponsorkind. Vanaf dan zorg jij ervoor dat je sponsorkind naar school gaat. Jouw bijdrage zorgt voor het schoolgeld, het uniform en de schoolboeken, en uiteindelijk voor een betere toekomst voor jouw sponsorkind.

 

Je kan het hele jaar door brieven sturen naar je sponsorkind (via onze vzw). 1 keer per jaar kan je ook een sponsordoos opsturen naar je sponsorkind. Onze groep vrijwilligers geeft deze dan persoonlijk af tijdens onze jaarlijkse missiereis. Zo kan je er zeker van zijn dat alles goed terechtkomt. Je ontvangt na de missiereis dan ook foto’s en eventueel brieven van (de familie van) je kind.

Wil je sponsorouder worden? Graag! Dat kan hier.

11115822_843199992445259_334077556951762

Word nu Sponsorouder

Je geeft een kind al een toekomst
voor maar € 0,17/dag. 

DSC_0965.JPG
bottom of page